Submit Property
click to enable zoom
Se încarcă harta
Nu am găsit nici un rezultat
Deschide harta
Vizualizează Roadmap Satellite Hybrid Terrain Locația mea Fullscreen Prev Next
Căutare avansată
we found 0 rezultate
Rezultatele căutării tale

Certificat Energetic

Incepand cu 1 ianuarie 2011, daca vinzi, inchirezi sau doresti sa iti reabilitezi termic locuinta ai nevoie de certificatul energetic.
Prevederea legala este deja valabila pentru constructiile noi carora nu li s-a facut inca receptia de catre autoritatile locale. Certificatul energetic este eliberat de catre un auditor energetic atestat in urma unui audit efectuat la obiectiv. In urma acestui audit se elibereaza un certificat de performanta energetica prin care solicitatul primeste informatii legate de consumurile anuale de energie din locuinta (termica, Apa calda menajera, electricitate) si cateva solutii de imbunatatire a performantei energetice a imobilului.

In concluzie, demersul autoritatilor este educarea din punct de vedere al consumului de resurse a populatiei iar rolul unui auditor este de a transmite in fiecare casa acest lucru.

    Majoritatea clădirilor din România se încadrează la clasa energetică C şi D avînd consumuri energetic specifice anuale pentru încălzire, apă caldă, ventilaţie şi iluminat de peste 200 kWh/m2an.     
         
     Prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 18 din 2009 s-a stabilit ţinta consumului anual specific pentru încălzire sub 100 kW/m2an. Sistemul EUROMAC2 permite realizarea construcţiilor care să se încadreze la clasa energetică A+ înregistrînd consumuri energetice totale sub 15 kW/m2an.
      Legea nr. 372/13.12.2005 este transpuneresa în legislaţia naţională a Directivei 2002/91/CE.
      Incepand cu data de 01.01.2011 prezentarea certificatului energetic la tranzactiile imobilare de inchiriere sau vanzare devine obligatorie.
  Pentru intocmirea certificatului de performanta energetica aveti nevoie de urmatoarele acte:
Acte necesare apartamente:
  1.  Act de proprietate
  2. Schita din cadastru cu cotele camerelor
  3. Copie de pe buletinul proprietarului

Acte necesare cladiri:

Din cartea tehnica a construcţiei se cer:

1. Planuri amplasament clădire; planuri structură clădire; planuri şi descriere instalaţii în clădirea construită;
2. Date tehnice despre materiale de construcţii folosite, date tehnice despre echipamentele de instalaţii de încălzire, răcire-climatizare, ventilaţie, furnizări apă caldă şi apă rece, etc.

Pentru consumurile realizate de clădire pentru clădirile existente noi sau vechi se cer:

1. Consumurile de energie electrică pe lună timp de minim un an;
2. Consumurile de gaz pe lună timp de minim un an;
3. Consumurile de apă rece şi apă caldă pe lună timp de minim un an;
4. Consumurile privind canalizarea – deşeurile pe lună timp de minim un an;

Pentru consumurile ce vor fi realizate de clădirea nouă care se va construi se cer:

1. Ce echipamente şi materiale se vor folosi în instalaţiile din clădire; (se regasesc în planurile PAC şi PT ale construcţiei în baza căreia se primeşte Autorizaţia de Construire a clădirii şi se execută construcţia)

2. Descrierea instalaţiilor de energie electrică, de gaz, de furnizare apă-caldă , apă –rece şi canalizare în instalaţiile din clădire; (se regăsesc în planurile din PAC şi PT ale construcţiei în baza căreia se primeşte Autorizaţia de Construire a clădirii şi se execută construcţia)

Dacă ai nevoie, îți putem recomanda un auditor energetic profesionist.

  • Resetează parola